Banja Luka

MUP-u RS parcela u kasarni Zalužani

MUP-u RS parcela u kasarni Zalužani
MUP-u RS parcela u kasarni Zalužani

BANJALUKA - Skupština grada donijela je na posljednjem zasjedanju odluku da dodijeli parcelu na prostoru bivše kasarne u Zalužanima Ministarstvu unutrašnjih poslova RS, potvrdio je Igor Radojičić, gradonačelnik.

"Radi se o ranijoj odluci Skupštine grada prema kojoj smo dali određen prostor za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova radi kompletiranja prostora", kazao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, usvojili su i dodatni zaključak, u kojem smo zatražili od MUP-a RS da dopusti da stadion koji koristi FK Mladost Zalužani i dalje koristi taj klub.

Dodao je da se u tom slučaju radi o ustupanju bez ikakve naknade.

"Tokom razgovora s predstavnicima Vlade RS u protekla dva mjeseca, 'iskamčili' smo da još nešto dobijemo, tako da je grad na sjednici Vlade RS 16. marta dobio prenos zemljišta dijela bivšeg 'Jelšingrada'", rekao je Radojičić.

Pojasnio je da se radi o prostoru od oko 28 hektara, koji će gradu poslužiti za novu industrijsku zonu, odnosno za poslovne potrebe.

"Očekujemo prenos tog dijela zemljišta bez naknade, te da bude završen, uknjižen i da onda idemo u razvoj još jedne industrijske zone. Ovo je vrlo dobra stvar za grad u konceptu naših prioriteta u vezi s razvojem industrijske zone", naglasio je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije