Banja Luka

Mališani se oprostili od vrtića priredbom "Lijepo nam je u vrtiću bilo"

Mališani se oprostili od vrtića priredbom "Lijepo nam je u vrtiću bilo"
Mališani se oprostili od vrtića priredbom "Lijepo nam je u vrtiću bilo"

BANJALUKA - Obučeni u različite kostime nekoliko stotina banjalučkih mališana koji na jesen kreću u školu priredbom "Lijepo nam je u vrtiću bilo", večeras se u Dječijem pozoristu Republike Srpske oprostilo od vrtića i svojih drugara.

Ovom priredbom djeca su roditeljima i rodbini koji su došli da ih podrže, poručili koliko je boravak u vrtiću bio važan i koliko su u njemu naučili.

Na pozornici dječijeg pozorišta mališani su pjevali razne pjesmice ali i izveli različite plesne korake.

Jelena Kurtinović, direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje kazala je da su ovu manifestsciju pripremili vaspitači sa svojom djecom predškolsko uzrasta.

"Imamo blizu oko 700 predškolske djece, tokom tri večeri koliko traje ova manifestacija, mališani će se predstaviti širokom lepezom folklornih tačaka, modernog plesa i glume. Ovo je prva nihova mala matura, a obrazovanje i vaspitanje koje su stekli u vrtićima je veliko i nezamjenjivo. Djeca će cijeli život pamtiti svoje vaspitače i drugove po dobrome.

Osim što će ih pamtiti po dobrome, često se dešava da djeca koja odu iz vrtića posjećuju i u budućnosti svoje vaspitače, a to je jedan lijep gest" - istakla je Kurtinovićeva.

U ovoj manifestaciji koja se organizuje svake godine učestvuje 21 vrtić sa banjalučke regije.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije