Banja Luka

Mještani dobili širi most i širu saobraćajnicu

Mještani dobili širi most i širu saobraćajnicu
Foto: N.N. | Mještani dobili širi most i širu saobraćajnicu

Novom putnom infrastrukturom u naselju Ramići i obnovljenim mostom na rječici Ivaštanki poboljšani su uslovi života mještana tri naselja - Dragočaja, Ramića i Barlovaca, kazao je gradonačelnik Igor Radojičić nakon obilaska po završetku ovih radova.

"Radi se o dva značajna projekta ukupne vrijednosti veće od 450.000 KM. Jedan projekat odnosi se na proširenje mosta i uređenje saobraćajnice, a drugi na proširenje saobraćajnice, izgradnju trotoara i oborinske kanalizacije u dužini od nekoliko stotina metara", kazao je Radojičić.

Dodao je da se radi o frekventnoj i važnoj lokaciji za ovo stanovništvo.

"Ovim radovima smo učinili veoma važnu stvar za građane koji su godinama unazad tražili rješavanje problema vezanog za saobraćaj i djecu koja idu u školu, s obzirom na to da se ovim putem kreće veliki broj pješaka", rekao je Radojičić.

Istakao je da je na tom području urađeno mnogo posla u posljednje dvije godine i dodao da se očekuju nova ulaganja.

"Uskoro treba biti realizovan ugovor za sljedeći veliki posao, a to je most u Dragočaju, koji čekamo duže vremena. Imali smo problema sa javnim pozivom i konačno smo dobili izvođača", rekao je Radojičić.

Dodao je da se s poboljšavanjem vremenskih uslova i početkom građevinske sezone može očekivati početak izgradnje novog mosta preko rječice Dragočajke, čija je vrijednost radova veća od 200.000 KM.

Slavenko Tadić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Dragočaj, izrazio je zadovoljstvo realizovanim značajnim projektima.

"Rekonstruisanom saobraćajnicom može normalno da se odvija dvosmjerni saobraćaj, kao i preko mosta, na kojem je izgrađen i trotoar", istakao je Tadić.

Dodao je da se očekuje dalji razvoj ove jedne od najvećih mjesnih zajednica na području grada.

"Cilj nam je da su građevinske mašine u našoj mjesnoj zajednici, u čijem sastavu su tri velika naselja Ramići, Dragočaj i Barlovci, stalno prisutne i da se stalno radi na poboljšanju uslova života njenih stanovnika", kazao je  Tadić.

Prema njegovim riječima, prije ovih radova, na tom potezu put je bio loš, a most uzak.

"Sada smo dobili proširene saobraćajnicu i most zahvaljujući čemu više nije ugrožena ni bezbjednost učenika koji ovom saobraćajnicom dolaze do obližnje Osnovne škole 'Desanka Maksimović'", rekao je Nemanja Šukalo, jedan od mještana.

Ova škola nedavno je osvanula u novom ruhu, zahvaljujući zajedničkom ulaganju Gradske uprave i UNDP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije