Banja Luka

Mještani naselja Lazarevo sakupljaju materijal za dječje igralište

Mještani naselja Lazarevo sakupljaju materijal za dječje igralište
Mještani naselja Lazarevo sakupljaju materijal za dječje igralište

BANJALUKA - Mještani naselja Lazarevo 1 pokrenuli su inicijativu pod imenom "Za djecu", u kojoj prikupljaju građevinski materijal za izgradnju zabavnog igrališta u Ulici Svetozara Cvjetojevića.

"Samoincijativno smo prije nekoliko godina ispred naše zgrade napravili male sportske sadržaje za svoju djecu, ali to nije dovoljno", kazala je mještanka Miladinka Ilić.

Obrenko Slavnić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Lazarevo 1, rekao je da je tom naselju hitno potrebna izgradnja dodatnih dječjih i sportskih igrališta.

"Naši najmlađi mještani na raspolaganju imaju samo dječje igralište u Ulici Zmaj Ognjenog Vuka i jedan sportski teren kod Osnovne škole 'Borisav Stanković'", rekao je Slavnić.

Dodao je da posljednjih osam godina traže dodatnu izgradnju dječjih i sportskih igrališta u naselju i da pokretanje građanske incijative u Ulici Svetozara Cvjetojevića pokazuje da je mještanima dosadilo čekanje da im neko izgradi igralište.

Mještani su, takođe, apelovali da se za potrebe izgradnje igrališta ne koristi građevinski otpad.

"U inicijativi se pozivaju mještani koji imaju građevinski otpad poput dasaka, cijevi, cigala... da ga donesu iza naše stambene zgrade i odlože na zelenu površinu, zarad racikliranja za izgradnju igrališta. Inicijativa je dobra, ali ne slažem se s tim da se donosi smeće", rekao je jedan mještanin.

U Gradskoj upravi su rekli da bi grad mogao da dobije 30 novih dječjih igrališta u više mjesnih zajednica, čiju bi izgradnju finansirale lokalne kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije