Banja Luka

Mještani ogorčeni: "Kočićevo ognjište" zaraslo u korov

Mještani ogorčeni: "Kočićevo ognjište" zaraslo u korov
Mještani ogorčeni: "Kočićevo ognjište" zaraslo u korov

BANJALUKA - Mještani Stričića uputili su pismo gradonačelniku Slobodanu Gavranoviću žaleći se na stanje u kakvom se nalazi kuća Petra Kočića i kompleks oko nje.

Kažu da je kompleks "Kočićevo ognjište", napravljen prije dvije godine, zarastao u korov, te da se uređuje samo pred manifestaciju "Kočićev zbor".

"Smatramo da nismo zaslužili ovakav odnos nadležnih institucija, prije svega grada, Zavičajnog društva 'Zmijanje', koji se najviše kunu u Kočića, te vlasti na nivou mjesne zajednice", napisali su ogorčeni mještani.

Oni su u pismu prozvali i predsjednika Savjeta MZ Zlatka Sladojevića i tražili da se njima osvjetla obraz sređivanjem "Kočićevog ognjišta", te da ukoliko grad ne može da ga uređuje ovlaštenje da mještanima.

Zlatko Sladojević na optužbe mještana kaže sa Savjet nema ništa s tim, te da Zavičajno društvo "Zmijanje" treba da se brine o kući Petra Kočića.

Dragutin Ilić iz "Zmijanja" rekao je da ovo društvo nema ni finansijske ni druge mogućnosti da vodi brigu o "Kočićevom ognjištu" i da trenutno niko nije zadužen za to.

Iz Gradske uprave danas nismo dobili komentar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije