Banja Luka

Mještani traže most kod "Vitaminke"

Mještani traže  most kod  "Vitaminke"
Mještani traže most kod "Vitaminke"

Stanovnici naselja Česma traže da prioritet bude izgradnja mosta na Vrbasu kod "Vitaminke", o čemu će se izjašnjavati i na zboru građana u narednim danima, dok s druge strane iz Gradske uprave najavljuju izgradnju mosta na Vrbanji kod "Incela".

Naime, kako su kazali u Gradskoj upravi, u ovoj godini će uložiti oko 8,9 miliona maraka za rješavanje ukupnog infrastrukturnog problema naselja Česma koji je moguće riješiti.

''Građani mogu da traže da se radi most kod 'Vitaminke', ali taj most nije moguće graditi sa 8,9 miliona, jer ni njih nemamo, već ih obezbjeđujemo u hodu. Moramo završiti jačanje nasipa, izradu studije za izvođenje radova na uređenju korita Vrbanje, moramo srušiti ovaj most kod 'Incela' i napraviti brzu vezu sa gradom. Za to imamo svu projektnu dokumentaciju i riješena sva tehnička pitanja", rekao je Slobodan Gavranović, gradonačelnik. Međutim, stanovnici Česme smatraju da zanemaruju njihov interes, kao i da su njihove potrebe ignorisane i ranije, te ističu da im trebaju oba mosta, ali i da bi trebalo rješavati pitanje mosta kod "Vitaminke", koji im je prioritet. Mišljenja su da, ako dobiju most preko Vrbanje, neće dobiti most na Vrbasu, koji bi im bio brža veza sa gradom i čija je gradnja obećavana dvadesetak godina.

''Većina mještana je zauzela stav da prioritet bude izgradnja mosta na Vrbasu kod 'Vitaminke' i da sredstva koja su planirana za most na Vrbanji budu preusmjerena na početak gradnje mosta kod 'Vitaminke', odnosno rješavanje imovinsko-pravnih odnosa'', rekao je Goran Arbutina, član Savjeta MZ Česma. Isto tako, gradnju mosta na Vrbasu kod "Vitaminke" podržavaju i članovi lokalne boračke organizacije.

''Svi članovi podržavaju gradnju mosta koji je porušen i mišljenja smo da, ako bude izgrađen most kod 'Incela', ovaj drugi nikada nećemo dobiti'', rekao je Brane Đukelić, član lokalne boračke organizacije.

Ojačavanje nasipa  

Gradska uprava zajedno sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS uradila je predračun za ojačavanje nasipa u naselju Česma, koji je oštećen u majskim poplavama.

Radovi će koštati oko 350.000 KM, a sanaciju ovog nasipa u Gradskoj upravi smatraju hitnom mjerom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije