Banja Luka

Mnogo mladih na "Festivalu karijere"

Mnogo mladih na "Festivalu karijere"
Mnogo mladih na "Festivalu karijere"

BANJALUKA- Važnost stručnog usavršavanja i neformalnog obrazovanja shvatili su brojni mladi koji su danas posjetili prvi Festival karijere u Banjaluci, a koji je do sada već četiri godine održavan kao Sajam praksi i stipendija.

Pravi primjer za to je Jelena Glamočanin koja iako radi tri honorarna posla došla je da vidi na koji način se može predstaviti budućim poslodavcima, te je izdvojila vrijeme za radionicu brendiraj sebe.

''Došla sam da vidim kako funkcioniše razvoj karijere sada", rekla je Glamočanin.

Na Festivalu u organizaciji CERK-a (Centar za razvoj karijere Banjaluka) predstavilo se 16 izlagača iz domena praksi i pet izlagača za stipendije, a najzanimljiviji dio Festivala bio je "Career talk show" u kojem su profesionalci držali interaktivne radionice.

''Radionica za koju su mjesta prva bila bukirana je brendiraj sebe, koja je imala za cilj da mladi naučne kako najbolje da se predstave na tržištu rada i izrade svoje ime'', rekao je Ljupko Mišeljić, PR Festivala.

Dodao je da je u proteklih pet godina sajam posjetilo više od 5000 ljudi, te da je 2.000 direktno koristilo usluge izlagača.

''Bit lab'' informatička firma na Festivalu je tražila kako su rekli potencijalnog radnika.

''Postoji deficit IT kadra, a na Festivalu tražimo radnika koji bi za tri do četiri mjeseca praktične obuke izrastao u kvalitetnog radnika, kojeg bi zaposlili čak i prije završetka studija'', rekao je Branko Vasiljević, direktor ''Bit laba''

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije