Banja Luka

Mostići na slapovima Krupe dobijaju novo ruho

Mostići na slapovima Krupe dobijaju novo ruho
Foto: Jelena Đurđević | Mostići na slapovima Krupe dobijaju novo ruho

BANJALUKA - Oštećeni mostići na slapovima Krupe, mnogima omiljenog mjesta za odmor i šetnju, uskoro će biti popravljeni, potvrdio je Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove.

Dodao je da će ubrzo pokrenuti proceduru za izbor izvođača radova.

"Očekujemo da uskoro dobijemo izvođača radova koji će obaviti ovaj posao. Bili smo na terenu i uvidjeli da su ti mostići veliki problem. Javljali su nam se i mještani s terena i obavijestili da su mostići propali i da nisu više bezbjedni za prelazak", rekao je Bilčar.

Prema njegovim riječima, zasad će mostiće samo popraviti, jer će i oko toga imati mnogo posla.

"Za taj posao nam treba od 15.000 do 20.000 KM, jer su mostići prilično oštećeni", zaključio je Bilčar.

Ovu prirodnu ljepotu, prema riječima mještana, svakodnevno posjeti veliki broj turista, koji ostanu očarani slapovima, ali i vodenicama koje se tu nalaze.

Dodaju da su mostići oštećeni jer nedostaju daske, a na nekim mjestima je oštećena i zaštitna ograda.

Đorđe Stanojčić, mlinar iz Krupe, kaže da na potezu dva i po kilometra, koliko ima od vodenica do izvora, postoji šest mostova, od kojih su dva oštećena.

"Jedan je skoro cijeli voda odnijela. Jako je nestabilan i nije bezbjedan za prelazak", kaže Stanojčić i dodaje da su mostići oštećeni prije dvije godine.

Dodaje da ni staza koja vodi do izvora Krupe nije uređena, a nema ni korpi za smeće.

"Korpe za smeće su bile postavljene, ali su odnesene. Nema ni javnog toaleta, tako da bi se moglo reći da je to veliki problem za turiste koji dolaze iz raznih krajeva RS, BiH i okruženja da gledaju ovu prirodnu ljepotu", naglasio je Stanojčić.

On smatra da grad i Turistička organizacija grada treba da povedu računa o tom prirodnom blagu, kako bi se što više turista privuklo na ovaj lokalitet, koji ima šta ponuditi.

Banjalučanka Marina V. kaže da često kada ima slobodan vikend dođe na slapove.

"Volim zaista doći ovamo jer je čist vazduh i zaista se preporodite dok šetate kraj vode. Smatram da bi trebalo malo urediti stazu, posebno na početku šetališta, gdje stalno izvire voda, zbog čega se stvara blato i i često je problem proći", rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije