Banja Luka

Muke mještana Starčevice: Prelaze preko blata da dođu na stanicu

Muke mještana Starčevice: Prelaze preko blata da dođu na stanicu
Foto: Jelena Đurđević | Muke mještana Starčevice: Prelaze preko blata da dođu na stanicu

BANJALUKA - Autobuska nadstrešnica na Bulevaru Desanke Maksimović u naselju Starčevica nalazi se na kraju pješačke staze zbog čega mještani moraju da gaze po travi i blatu kako bi prošli do stanice.

Ipak, njihovim mukama uskoro će doći kraj, jer su iz Odsjeka za saobraćaj najavili da će u okviru radova redovnog održavanja, kada to dozvole vremenski uslovi, biti korigovan prilaz ovom autobuskom stajalištu na Bulevaru Desanke Makismović.

"Pješačka površina oko ovog autobuskog stajališta će biti proširena", rekli su u nadležnom odjeljenju.

Anja Trivić, učenica Tehnološke škole, kaže da svaki dan čeka autobus na toj stanici i da problem neadekvatno postavljene autobuske nadstrešnice godinama muči mještane.

"Veliki je problem što se stanici ne može prići normalno, posebno za starije osobe. Kada je blato, postoji opasnost da se okliznu i padnu, a starijih osoba u ovom naselju koje ovdje čekaju autobus ima mnogo", rekla je ova srednjoškolka.

Dodala je da je "blato koje bude kada pada kiša priča za sebe, jer svaki put kada dođu na stanicu, moraju brisati obuću, koja bude blatnjava".

Branka V. sa Starčevice kazala je da je ovo stajalište veliki problem mještanima tog dijela naselja, jer moraju gaziti kroz blato da bi došli na stanicu, ali da se nada da će to uskoro biti riješeno.

Na ovaj problem, koji traje već godinama, ukazivao je i Nenad Talić, odbornik SNSD-a u Skupštini grada i mještanin ovog naselja.

"Na kraju staze za pješake napravljena je autobuska stanica sa nadstrešnicom nasred staze, i ljudi kada dođu do kraja staze, gdje imaju dvije stepenice, moraju ići ili lijevo ili desno preko trave da bi mogli stati da čekaju autobus", objasnio je Talić.

Smatra da bi najbolje rješenje bilo da se ta autobuska stanica pomjeri nekoliko metara lijevo ili desno.

Talić kaže da su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve već izlazili na teren i da su rekli da će ovaj problem biti riješen uskoro.

"Rekli su mi samo da moraju povjeriti da li je zemljište u vlasništvu grada, i ako bude i ako ne bude nikakvih tehničkih problema, potrudiće se da to što prije urade", istakao je Talić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije