Banja Luka

"NG" prepoznala avanturistički potencijal Banjaluke: Tijesno hit na adrenalinskoj mapi svijeta

"NG" prepoznala avanturistički potencijal Banjaluke: Tijesno hit na adrenalinskoj mapi svijeta
Foto: Ilustracija | "Nacionalna geografija" prepoznala avanturistički potencijal: Tijesno hit na adrenalinskoj mapi svijeta

BANJALUKA - Zvanična "Facebook" stranica časopisa "Nacionalna geografija - avantura" objavila je video o jedinstvenom adrenalinskom poduhvatu 200 metara iznad zemlje u kanjonu Tijesno.

U ovom videu prikazano je dvadesetak mladih iz nekoliko zemalja svijeta koji su uživali u adrenalinskoj zabavi iznad provalije ležeći u hamok ležaljkama, koje su bile pričvršćene na konopcu dugom 80 metara iznad kanjona.

Video je već sakupio desetine hiljada lajkova, a samo priznanje je potvrdilo da se ova zanimljiva ponuda nalazi na adrenalinskoj mapi svijeta.

Tijana Karić iz Penjačkog kluba "Extreme" kazala je da se radi o videu koji je snimljen 2016. godine iznad kanjona Tijesno u okviru "Drill and Chill Climbing and Highlining" festivala, koji članovi tog kluba već nekoliko godina organizuju u kanjonu Tijesno.

"Ove godine takođe će u septembru biti organizovan festival. Ovaj događaj doprinosi avanturističkoj ponudi grada jer se bavi sportskim penjanjem i hajlajningom, odnosno hodanjem preko kanjona, čega nema baš mnogo u BiH, ni u regionu", istakla je Karićeva.

Kanjon Tijesno nalazi se dvadesetak kilometara od Banjaluke, a festival "Drill and Chill Climbing and Highlining" unazad nekoliko godina posjećuje mnogo turista iz Evrope. Zabilježene su posjete i iz Južne Amerike i Meksika.

Ostoja Barašin, v.d. direktora Turističke organizacije grada, kazao je da je turistička ponuda Banjaluke prisutna već nekoliko godina na veb-stranicama i portalima "Nacionalne geografije".

"Kategorisani smo kao jedna od 10 destinacija u svijetu u pogledu avanturističkog turizma. Ovo je samo potvrda da je ovaj dio adrenalinskog sadržaja u gradu mnogo poznatiji izvan ovih prostora nego kod nas", rekao je Barašin.

Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada, kazao je da je grad ponosan na poruke koje su otišle u svijet zahvaljujući festivalu "Drill and Chill".

"Drago mi je da je ovako dobra slika našeg grada otišla u svijet zahvaljujući ovom festivalu, koji je dobio podršku Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, sport i omladinu i uvjeren sam da će ta saradnja biti još bolja ove godine", rekao je Talić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video
High-Hanging Hammocks

Would you hang out 656 feet (200 meters) above the ground?

Posted by National Geographic Adventure on 26. sije?nja 2018

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije