Banja Luka

Na Starčevici parkira ko gdje hoće

Na Starčevici parkira ko gdje hoće
Na Starčevici parkira ko gdje hoće

BANJALUKA - Prostor oko pasarele u banjalučkom naselju Starčevica pretvoren je u parking na kojem nepropisno parkira kako ko stigne, dok građani muku muče obilazeći automobile, na koje pauk služba ne reaguje.

Mještani Starčevice tvrde da je stanje sa parkingom u ovom naselju veliki problem, ali da im pogotovo smeta parkiranje oko pasarele. Najviše ih, kako kažu, čude policijski službenici koji i sami nepropisno parkiraju svoja vozila, javio je Glas Srpske.

''Ovdje niko ne poštuje tuđi parking prostor, a loš primjer daje i naša policija koja se parkira svuda oko pasarele, na mjestima koja nisu predviđena za parking. U blizini im je posao pa privatna vozila ostavljaju tu, a s obzirom na to da je riječ o policijskim službenicima pauk ne reaguje '', rekla je mještanka Starčevice Olivera Vidović.

Ona je dodala da joj vozila parkirana ispod pasarele smetaju kada prolazi sa kolicima ali i da se ne čudi jer kako kaže na Starčevici nema dovoljno parking mjesta.

I Darko G. koji živi u ulici Josifa Pančića kaže da mu smeta što pojedinci parkiraju vozila na nepredviđenim mjestima.

''Parkiraju svi svuda. Na parking ispred moje zgrade uveče ne mogu parkirati vozilo jer je odmah do zgrade MUP-a pa svi hrle na taj parking radi sigurnosti za vozilo, iako ne žive u blizini. Tad budem prinuđen da okolo tražim gdje da se parkiram. Za "pauka" bi uvijek bilo posla u našem naselju'',  izričit je Darko G.

Portparol MUP-a RS Mirna Šoja rekla je da ne mora značiti da se policijski službenici parkiraju oko pasarele.

''Ako neko stavi jelkicu na kojoj piše MUP ne znači da je policajac. Mi smo te jelkice dijelili građanima kao promotivni materijal. Na to treba da reaguje odsjek za parking i garaže'', rekla je Šoja.

Predsjednik Udruženja za unapređenje bezbjednosti saobraćaja Milenko Jaćimović rekao je da je zakon isti za sve i da niko ne smije da parkira na prostoru koje nije obilježeno kao parking mjesto.

''Ako se policija parkira na nepropisnom mjestu to treba prijaviti "pauk službi". A građani zgrade na čijem je parkingu gužva mogu jedino da podnesu zahtjev da se uvede naplata na parking po kojoj bi stanari plaćali taj parking na godišnjem nivou od 50 do 100 KM'', rekao je Jaćimović.

Prijava i intervencija  

Iz Odjeljenja za parking i garaže rekli su da tu nije dozvoljeno parkirati vozila ali da do sada nisu imali prijava za intervenciju.

''Radimo po nalogu saobraćajne policije, a nismo do sada imali prijava na parkiranje oko pasarele. Sa nama svaki put kada dižemo vozila bude predstavnik MUP-a koji određuje lokacije intervencija'', rekli su iz ovog odsjeka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije