Banja Luka

Na šetalištu između Rebrovačkog i mosta Venecija trava do koljena

Na šetalištu između Rebrovačkog i mosta Venecija trava do koljena
Na šetalištu između Rebrovačkog i mosta Venecija trava do koljena

BANJALUKA - Šetalište pored rijeke Vrbas između Rebrovačkog i mosta Venecija u Banjaluci potpuno je zaraslo u travu i ambroziju.

Mnogi šetači koji svakodnevno prolaze ovom stazom kažu da iz visoke trave često izlaze zmije i pacovi.

Prilikom obilaska ove staze ekipa "Glasa Srpske" zatekla je Radojku Banjac i Nadu Uletilović, koje su izašle u šetnju sa djecom, kako komentarišu stanje u kakvom se trenutno nalazi omiljeno gradsko šetalište.

Banjac kaže da redovno dolazi u ovaj dio grada kako bi prošetala sa djevojčicom koju čuva, ali da ne pamti da je ovo šetalište bilo zapuštenije.

"Tokom ove godine ovo šetalište je samo jednom košeno. Ništa bolja situacija nije bula ni ljetos kada je pokošeno, jer trava jako brzo raste", rekla je Banjac.

Dodala je da ne zna koji je razlog zanemarivanja gradskih šetališta pored rijeka, te kaže da su lani nadležni mnogo više pažnje posvećivali njihovoj uređenosti.

"S obzirom na to da su i nedavno bile poplave, trebalo je da pokose travu i pokupe otpad koji je Vrbas nanio. Ovdje ništa nije urađeno od tada", rekla je ona.

Uletilovićeva je kazala da svemu ovome doprinose i pojedinci koji šetajući bace omot od čokolade ili vrećicu od čipsa gdje stignu.

"Ovom stazom svakodnevno šetam sa unukom, ali iskrena da budem, plašim se da pustim dijete da skrene sa staze i stane na travu, jer ko zna šta tamo vreba", kazala je ona.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice (MZ) Starčevica, kojoj pripada ovo šetalište, Đorđe Knežević je rekao da će poslati dopis Gradskoj upravi kako bi što prije sredili ovoj dio grada.

"Nije bilo pritužbi građana da je šetalište zapušteno. Smatrao sam da je to jedno od uređenijih šetališta u naselju, s obzirom na to da je okruženo novim zgradama", kazao je on.

Za održavanje rijeke Vrbas i njenih obala u gradu, uključujući i ovo šetalište, zaduženo je preduzeće "MG Mind" iz Mrkonjić Grada, u kojem su rekli da je istekao ugovor sa Gradskom upravom o održavanju i uređenju korita rijeka, vodotokova i njihovih obala.

"Ovih dana treba ponovo da se sastanemo kako bismo vidjeli kako ćemo i šta dalje. Za vrijeme ugovora se radilo onoliko koliko nam je budžet firme dozvoljavao", rekao je direktor ovog preduzeća Vladimir Zeljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije