Banja Luka

Nagrade najboljim srednjoškolcima Banjaluke

Nagrade najboljim srednjoškolcima Banjaluke
Nagrade najboljim srednjoškolcima Banjaluke

BANJALUKA - Najboljim učenicima banjalučkih srednjih škola danas su, povodom školske slave Svetog Save, tradicionalno uručene prigodne nagrade koje dodjeljuje grad Banjaluka.

Novčane nagrade od po 150 KM i knjige za 17 najboljih učenika iz isto toliko srednjih škola dodijelila je zamjenik gradonačelnika Banjaluke Jasna Brkić.

Ona je navela da su nagrade dobili učenici koji su, odlukama nastavničkih vijeća svojih škola, proglašeni najboljim, dodajući da je svaka nagrada i podstrek za bolji dalji rad.

"Grad je zaista ponosan na učenike i osnovnih i srednjih škola, kao i na studente koji ostvaruju zapažene rezultate. Smatramo da i na ovakav način doprinosimo njihovom boljem učenju i radu", naglasila je Brkićeva.

Učenik četvrtog razreda Gimnazije Dejan Milanović rekao je da je ovogodišnju svetosavsku nagradu dobio zbog odličnog uspjeha u školi i vannastavnih aktivnosti, naglasivši da mu ta nagrada mnogo znači kao stimulacija u daljem radu.

On je naveo da treba uložiti mnogo vremena i truda da bi se postigao odličan uspjeh kroz cijelo školovanje, kao i uspjeh u vannastavnim aktivnostima, dodajući da planira da upiše studij hemije na banjalučkom Prirodno - matematičkom fakultetu.

Na području Banjaluke ima 17 srednjih škola - 13 javnih i četiri privatne, koje pohađaju 10.242 učenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije