Banja Luka

Najuređenije dvorište Agića

Najuređenije dvorište Agića
Najuređenije dvorište Agića

BANJALUKA - Tradicionalna akcija "Biramo najuređenije", koju organizuje Gradska uprava, završena je danas proglašenjem najuređenijih površina i uručenjem nagrada.

U akciji su izabrani najuređenije dvorište, školsko dvorište, najuređeniji prostor u stambenoj zgradi i najljepši balkon.

Akcija je organizovana 12. put, a ovogodišnji fond nagrada je 5.000 KM.

Za najuređenije dvorište proglašeno je dvorište Mirka Agića iz Ulice Mlađe Ćusića u naselju Rosulje, drugu nagradu dobila je Jadranka Hajder iz Ljubačeva, a treću Evica Bodo iz Česme.

"Ovo nije prvi put da učestvujem, osvajao sam treće mjesto, specijalnu nagradu i sada prvo mjesto. Radim u dvorištu stalno, po dva sata dnevno i apelujem na sve da uređuju", rekao je Mirko Agić.

Najljepše školsko dvorište prema ocjeni žirija ima OŠ "Ivo Andrić", na drugom mjestu je OŠ "Ivan Goran Kovačić", a treća je OŠ "Branko Ćopić".

"Škola je u centru grada, vrlo teško je to očuvati, nije ograđena visokim bedemima. Velika je ljubav učenika, nastavnika i pomoćnog osoblja, koji dvorište održavaju i kroz ekološku sekciju i sekcije razredne nastave", rekla je Željka Opačić, direktor OŠ "Ivo Andrić".

Najuređeniji prostor zajednice etažnih vlasnika imaju stanari Ulice Ilije Garašanina 8a iz naselja Lazarevo.

"Svi ga održavamo. Ima nas četiri-pet koji to radimo i svi se uglavnom trudimo da to lijepo i uredno izgleda", kazala je Nada Bogojević, iz najuređenijeg prostora zajednice etažnih vlasnika.

Najljepši balkon ove godine imala je Živka Gogić, iz Ulice Radoslava Lakića 22 u naselju Nova varoš.

Veliki broj prijavljenih

Akcija "Biramo najuređenije" trajala je od 25. aprila do 20. juna.

"Akcija ima veliki smisao jer je to način iskazivanja odgovornosti prema okolini i prema mjestu življenja. Nadam se da akcija ima puni smisao jer svake godine sve više ljudi je uključeno", rekao je Slobodan Gavranović, gradonačelnik.

Vrijednost pojedinačnih nagrada bila je od 250 do 1.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije