Banja Luka

Neće vožnju minibusom

Neće vožnju minibusom
Neće vožnju minibusom

BANJALUKA - Mješani Srpskih toplica, koji za gradski prevoz koriste vozila "Žak tursa" na liniji broj osam do centra grada, žale se da su autobusi nepristupačni, pa prvenstveno zbog, kako kažu, visokih stepenica ne mogu normalano da uđu u njih.

Penzioner Milenko Koprena, koji se vozi ovom linijom, kaže da je nezadovoljan zamjenom velikog autobusa minibusom.

"Nije potrebna nikakva inspekcija ni pregled da se vidi da pojedina vozila odavno ne treba da budu na ulicama, jer su prijetnja i za putnike i za ostale učesnike u saobraćaju, a da ne pominjem to da su nam uvođenjem ovih malih autobusa otežali ulazak", kaže Koprena.

On dodaje da ima vozila koja su veoma prljava, bez obzira na doba dana, te ističe da su posebna priča vozači, za koje govori da takve krntije voze prebrzo i ponašaju se veoma bahato u saobraćaju.

Student Saša Matić kaže da, i pored toga što su uveli te male autobuse, pa je starijim osobama sam ulaz u autobus jako težak, ima zamjerke i na čistoću, ali svakako i na ponašanje vozača i vožnju neprilagođenu uslovima na putu.

"Smatram da bi bar uz ovoliku cijenu, u jednom pravcu je karta 1,60 maraka, trebalo da imaju bolje uslove u vozilima gradskog prevoza", kaže Matić i dodaje da je jedina prednost ovog prevoznika to što su sve linije redovne.

Iz "Žak tursa" nisu bili voljni za razgovor te su samo kratako odgovorili da smatraju da ta linija nije rentabilna i da im se ne isplati, pa su zbog toga uveli male autobuse.

Preskočili MZ

Mlađenka Trivić, predsjednica MZ Srpske toplice, ističe da se mještani nisu žalili u mjesnoj zajednici, te da ona nije upoznata s ovom problematikom, ali kaže da je obaviještena da su mještani koji muku muče s prevozom išli direktno kod gradonačelnika.

"Nisu se obraćali članovima Savjeta MZ Srpske toplice, a valjda smo mi ti prvi kojima bi trebalo da se obrate, pa ako treba da pišemo svi zajedno zahtjev ili molbu Gradskoj upravi, koja je i nadležna za to", rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije