Banja Luka

Nema bojazni od poplava

Nema bojazni od poplava
Nema bojazni od poplava

BANJALUKA - U Srpskoj nema razloga za strah od poplava, jer neće doći do naglog topljenja snijega. Nešto toplije vrijeme bi moglo doći krajem mjeseca, ali temperature neće biti previsoke da bi se snijeg naglo otopio i time prouzrokovao poplave.

Milica Đorđević, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda RS, saopštila je da nekog značajnijeg otopljavanje neće biti, a da će snijeg polako da se sliježe i popušta, tako da topljenja može biti samo nekoliko centimetara, ali ništa značajno.

"Prije ovih snježnih padavina, imali smo veoma sušni period, od pola novembra pa do početka januara uopšte nije bilo padavina. Možemo biti mirni, jer nije ovo velika količina snijega na tako sušni period koji smo imali prije toga. Pored toga, ostaje hladnije vrijeme", rekla je Đorđevićeva.

Dodala je da ono što bi moglo da bude potencijalno opasno je nagla i jaka jugovina, znači brzo topljenje snijega i kiša u kombinaciji, ali ovoga puta nemaju u najavi da će se tako nešto desiti, tako da nema nikakve bojazni.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije