Banja Luka

Nema novca za nove tajmere

Nema novca za nove tajmere
Nema novca za nove tajmere

BANJALUKA - Na semaforima ove godine neće biti postavljani novi tajmeri jer u gradskoj kasi nema para za te namjene.

U Gradskoj upravi su kazali da jedan tajmer na semaforu košta 1.000 maraka.

"Prošle godine postavljena su četiri tajmera, od kojih su dva postavljena na pješačkim prelazima da upozoravaju pješake, dok preostala dva tajmera služe vozačima. Postavljanje novih tajmera nije planirano u toku ove godine, već samo održavanje semafora", rekli su u Gradskoj upravi, a prenosi Glas Srpske.

Dva tajmera za pješake postavljena su u ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića. Jedan tajmer za vozače postavljen je na Bulevaru Srpske vojske na raskrsnici sa ulicom Olimpijskih pobjednika, a drugi na Bulevaru vojvode Petra Bojovića.

Da se građani zanimaju za modernizaciju semafora vidi se i na sajtu grada, gdje su česta pitanja da li će u toku ove godine biti postavljeni novi tajmeri.

"Da li možete postaviti tajmere na više semafora, jer je to odlična stvar i tako ličimo na evropski grad. Pohvala za tajmere i za svaku buduću modernu opremu", napisao je jedan Banjalučanin.

Osim na semaforima u gradu, tajmeri su krajem 2012. godine postavljeni i na mostu kod "Vitaminke" u naselju Česma. Za te radove grad je izdvojio oko 43.000 KM, a to se pokazalo kao odlično rješenje, jer je nerijetko dolazilo i do sukoba vozača u vezi sa pravom prvenstva prolaza.

Mještanka Česme Žana Kljajić kaže da je zadovoljna rješenjem na mostu.

"Ovaj semafor je bio prijeko potreban na ovom uskom mostu. Ranije, kada bih se na sredini mosta srela sa drugim vozilom, nikad nisam uspjela da se vratim u rikverc. Postavljanjem semafora ovaj problem je riješen", rekla je Kljajićeva i dodala da bi tajmere trebalo postaviti gdje je god to moguće jer su vozačima od velike koristi.

Održavanje

U Gradskoj upravi su rekli da će se u ovoj godini raditi samo na održavanju postojećih semafora.

"Ove godine ćemo isključivo raditi na održavanju postojećih semafora, što, osim popravke, podrazumijeva i njihovo čišćenje. Grad je za ove namjene izdvojio 130.000 maraka", kazali su u Gradskoj upravi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije