Banja Luka

Neprijatno iskustvo Banjalučanke: Seks uslov za posao

Neprijatno iskustvo Banjalučanke: Seks uslov za posao
Neprijatno iskustvo Banjalučanke: Seks uslov za posao

BANJALUKA - Dobićete posao, ako provedete noć sa vlasnikom firme - jasno je stavljeno do znanja nezaposlenoj pedesetogodišnjakinji iz Banjaluke.

Nakon što je pozvala broj iz oglasa u kojem su tražili radnice na info-pultu, čistačice, trgovce i portire, nezaposlena žena tvrdi da joj se prvo javila ženska osoba koja se pohvalila odličnim uslovima i platom od 1200 maraka, ali da prije svega mora da spava sa gazdom, javlja ATV.

“Javila se sekretarica, koja je uzela moje podatke. Rekla mi je da je dobila posao tako što je otišla sa gazdom u krevet prije sedam godina, i da je zadovoljna. Sekretarica je rekla da je našla posao svojim drugaricama'', ispričala je Banjalučanka. Ona je navela kako joj sekretarica rekla da je uslov za dobijanje posla da pristane da ide u krevet sa gazdom firme.

Na neprijatnost koju je doživio požalio se i mladić čija djevojka je u potrazi za poslom dobila dobila skoro istu ponudu. U oglasu su tražili dvije ženske osobe za rad u info-centrali uz platu od 600 maraka.

“Nedugo potom ista osoba se javila i obavijestila moju djevojku da može dobiti posao, ali mora da se nađe nasamo sa šefom i da tom prilikom ispuni određene zahtjeve sa njegove starne. Na pitanje o kakvim zahtjevima se radi, odgovor je bio-znate već o čemu se radi, ne bojte se, neće za to niko da sazna. Na odgovor moje djevojke da joj to ne pada na pamet, kontakt osoba je odgovorila-tako se danas ne dolazi do posla”, rekao je on.

Pomenuti oglas koji je objavljen na internet stranici firme koja se bavi oglašavanjem, ubrzo je izbrisan, ali su isti novinari ipak pronašli i pozvali broj telefona.

Javila se ženska osoba, koja je rekla da traže radnike sa iskustvom u prodaji i skladištu. Potvrdila je da je vlasnik stariji, ozbiljan gospodin. Iz Hercegovine.

Nakon što je upitana da li su opravdane pritužbe građana, kratko je prokomentarisala da su to najobičnije izmišljotine, nakon čega je broj bio isključen.

“Što se tiče toga, ne znam odakle ta laž i ja ću uputiti vlasnika pa da vidimo o čemu se tu radi”, rekla je ženska osoba.

ATV navodi da su o ovom događaju obaviješteni nadležni organi koji bi trebali da ispitaju o čemu se radi.

“Zakon je tu vrlo jasan, gdje se kaže o Krivičnom zakonu u RS da onaj koji navodi na obljubu predviđena je kazna zatvora do pet godina”, smatra advokat, Miljkan Pucar. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije