Banja Luka

Ni sa jedne strane nemaju trotoar

Ni sa jedne strane nemaju trotoar
Ni sa jedne strane nemaju trotoar

BANJALUKA - Mještani Bulevara Desanke Maksimović u banjalučkom naselju Starčevica ogorčeni su jer nemaju trotoare na ovoj inače frekventnoj saobraćajnici, a potrebne su im i reflektujuće trake kao usporivači brzine.

"Te trake bi pomogle da se smanji svakodnevna brza vožnja, ne samo vozača nego i motociklista koji se posebno u noćnim satima na ovoj relaciji trkaju. Trotoare nemamo ni sa jedne strane ulice, pa hodamo po ulici", pričaju nam mještani.

Na ovoj lokaciji česta su slika mnogobrojni pješaci i biciklisti koji idu glavnim drumom.

"Smatram da na Bulevaru Desanke Maksimović od Rebrovačke crkve pa sve do Ulice Majke Jugovića treba hitno postaviti pješačke i biciklističke staze. Kada su gradili istočni tranzit trebalo je da misle i na nas pješake te naprave trotoar", kaže mještanka Radmila Miljić.

Dražen Milosavljević, zamjenik predsjednika Savjeta MZ Starčevica, kaže da svake godine mjesna zajednica podnosi Gradskoj upravi zahtjev za izgradnju pješačkih i biciklističkih staza na Bulevaru Desanke Maksimović.

"Od Gradske uprave smo tražili da se postavi trotoar u spomenutoj ulici u više navrata, ali nikako da nam izađu u susret. Desna strana ovog bulevara od Rebrovačkog mosta je u katastrofalnom stanju, pješaci gotovo da i ne mogu da saobraćaju ovim dijelom. Od naših upućenih 50 zahtjeva kao najvažnijih prioriteta Gradska uprava odabere dva, tako da mi čekamo na postavljanje trotoara godinama. Novca za to nikako nema", kaže Milosavljević.

Iz Gradske uprave su istakli da ove godine nije planirana izgradnja trotoara i biciklističkih staza u ovom naselju.

Neće preko pasarele

Iako je prije nekoliko godina na ovom bulevaru izgrađena pasarela koja omogućava građanima da lakše pređu istočni tranzit, mnogi mještani je ne koriste te prelaze ulicu na neprilagođenom mjestu.

"Ovdje nedostaju pješačke staze, a nema ni 'ležećih policajaca' ili reflektujućih traka. Ni mještani često ne koriste pasarelu", kazala je Dobrila S. iz Bulevara Desanke Maksimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije