Banja Luka

Ništa od bašta za socijalno ugrožene?

Ništa od bašta za socijalno ugrožene?
Ništa od bašta za socijalno ugrožene?

Projekat obezbjeđivanja bašta za socijalno ugrožene, koji je pokrenulo UG "Centar čovjek" Banjaluka, po svemu sudeći, neće zaživjeti jer se za njega prijavilo tek nekoliko porodica, ali i za njih je, kako kažu, zemljište u Motikama predaleko jer nemaju novca za plaćanje prevoza do tamo.

Potvrdili su to u ovom udruženju, iz kojeg kažu da je bio slab odziv za projekat.

"Uslov je bio  da su porodice socijalno ugrožene, samohrani roditelji  sa više djece. Prijavilo se pet-šest porodica, a zemljište je maksimalno deset kilometara od grada. Oni kažu da im je to daleko jer nemaju novca za plaćanje autobusa. S obzirom na to da je proljetna sjetva već pri kraju, vidjećemo da li se će neko prijaviti na jesen", rekla je Marica Kovačević-Stefanuti iz UG "Centar čovjek" Banjaluka.

Iz Udruženja "Četiri plus" kažu da su se prije desetak dana obratili Stevi Mirjaniću, ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, za pomoć višečlanim porodicama koje imaju zemlje.

"Tražio sam da Ministarstvo pruži podršku u proizvodnji našim članovima koji imaju puno zemlje. Tako bi se od socijalnih slučajeva mogli dobiti poreski obveznici", rekao je Jovan Radovanović iz ovog udruženja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije