Banja Luka

Nova odluka olakšava administrativne postupke: Brže i jednostavnije do dozvola

Nova odluka olakšava administrativne postupke: Brže i jednostavnije do dozvola
Foto: Ilustracija | Nova odluka olakšava administrativne postupke: Brže i jednostavnije do dozvola

BANJALUKA - Gradonačelnik Igor Radojičić donio je odluku o usvajanju preporuka, kojim će se ubrzati i pojednostaviti procedure rješavanja administrativnih postupaka koje sprovodi Gradska uprava.

"Usvojene preporuke su rezultat saradnje i tehničke podrške Grupacije Svjetske banke i britanske ambasade u privlačenju investicija i unapređenja poslovnog okruženja na lokalnom nivou", rekli su u Gradskoj upravi.

Ovim izmjenama snižena je cijena taksi i naknada za sprovođenje administrativnih postupaka pred službama Gradske uprave.

"Racionalizovani su rokovi za pregled i rješavanje podnesenih zahtjeva, a ovim izmjenama će privrednici i građani ostvariti godišnje uštede od 569.973,52 KM i za 71 odsto manje vremena u odnosu na stanje prije sprovođenja 'Life' reformi", kazali su u Gradskoj upravi. 

Istakli su da je sastavni dio ove odluke taksativno navedene i usvojene preporuke za svaki od ukupno 180 administrativnih postupaka koji se mogu pokrenuti pred Gradskom upravom.

Na osnovu ove odluke, kako su pojasnili, gradske vlasti su preuzele obavezu preduzimanja aktivnosti radi poboljšanja poslovnog okruženja i konkuretnosti na području grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije