Banja Luka

Nova oprema za kabinet u OŠ "Branko Radičević"

Nova oprema za kabinet u OŠ "Branko Radičević"
Nova oprema za kabinet u OŠ "Branko Radičević"

BANJALUKA - Učenici Osnovne škole "Branko Radičević" uz novu opremu u kabinetu likovne kulture pokazali su napredak na ovim časovima, te su postali još kreativniji i imaju zanimljivije časove.

Sve to je rezultat donacije i angažmana italijanske organizacije "Oservatorio Italiano" i novinara Mikelea Altamure, ali i Biljane Vukičević, nastavnice koja je osmislila projekat "Nezaboravno putovanje", na osnovu kojeg su dobili donaciju. Iako su računar, video-projektor, televizor, namještaj i tablu dobili prije godinu, čekali su rezultate i napredak učenika kako bi projekat prezentovali i juče ozvaničili.

"Sto odsto smo sigurni da je donacija imala veliki efekat na nastavni proces i izmijenila je koncepciju časa. U vizuelnim umjetnostima djeca moraju nešto da vide, opipaju i osjete da bi mogla razvijati čula, a ovu opremu koristimo i za roditeljske sastanke i pravimo prezentacije", rekla je Biljana Vukičević, nastavnica likovne kulture.

Učenice Anja Trivić i Milica Panić kažu da im se časovi likovnog baš sviđaju.

"U kabinetu imamo puno boja. Gledamo preko računara i videa proporcije i časovi su puno zanimljiviji", rekle su one.

Da je ovo vrijedna donacija za školu potvrdila je Jadranka Božić, direktorica škole, te istakla da je sada ovo, uz kabinet njemačkog i engleskog jezika, jedan od najopremljenijih kabineta. U nastavku opremanja kabineta, kako su rekli u školi, potrudiće se da nađu još sponzora, a djeca će da naprave listu želja na osnovu koje će biti napravljen spisak prioriteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije