Banja Luka

Nove prostorije za đake u Donjim Kolima

Nove prostorije za đake u Donjim Kolima
Foto: Ilustracija | Nove prostorije za đake u Donjim Kolima

​ DONJA KOLA - U prostorije novoizgrađene Mjesne zajednice u Donjim Kolima uskoro bi trebalo da se presele učenici Osnovne škole "Branislav Nušić".

Naime, Osnovna škola „Branislav Nušić“ obratila se Gradskoj upravi sa zahtjevom u kojem je zatražena saglasnost Grada za preseljenje rada Područnog odjeljenja Donja Kola u novoizgrađene prostorije MZ Donja Kola.

Zahtjev je obrazložen činjenicom da je postojeći objekat kojeg koristi Područno odjeljenje, u stanju potrebe za sanacijom zbog ispucalih zidova, oštećenja krova i potrebe sanacije toaleta, te da škola nije finansijski u mogućnosti da blagovremeno izvrši potrebne radove na objektu.

Takođe je navedeno da bi rad u novim prostorijama mnogo značio nastavnicima, učenicima i njihovim roditeljima jer bi se značajno poboljšali uslovi rada.

Kako ističe gradonačelnik Igor Radojičić sa tim ciljem je pripremljena i Odluka o dodjeli poslovnog prostora u zakup-pod posebnim uslovima, koja je uvrštena u dnevni red idućeg zasjedanja Skupštine Grada, 27. septembra.

Ako odbornici podrže ovu tačku dnevnog reda, đaci će se ubrzo nakon toga moći preseliti u nove prostorije. To je trenutno najbolji način da se riješi problem ove područne škole.

"Rukovodstvo škole se požalilo na uslove u kojima djeca u toj školi rade, odnosno da nastavu pohađaju u neuslovnim prostorijama. Grad na raspolaganju ima višenamjenski objekat u Donjim Kolima koji ima dovoljno adekvatnog slobodnog prostora, a koji se može koristiti za održavanje nastave, te smo zbog toga podržali ovaj prijedlog", kazao je gradonačelnik Radojičić napominjući da se time neće remetiti rad Mjesne zajednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije