Banja Luka

Novi asfalt i trotoari na 30 lokacija

Novi asfalt i trotoari na 30 lokacija
Foto: N.N. | Novi asfalt i trotoari na 30 lokacija

BANJALUKA - Novi asfalt i trotoari ove godine biće na više od 30 lokacija u gradu, a za investiciono održavanje asfaltnih saobraćajnica planirano je oko 550.000 KM, rekli su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Prema njihovim riječima, za održavanje, rekonstrukciju i investiciono održavanje asfaltnih i makadamskih saobraćajnica ove godine biće izdvojeno 1,3 miliona KM.

"Ovim sredstvima biće obnovljen asfalt na dijelovima ulica Blagoja Parovića, Ivana Gorana Kovačića, Jovice Savinovića i Kralja Petra I Karađorđevića", kazali su u ovom odjeljenju.

Za modernizaciju gradskih makadamskih saobraćajnica biće izdvojeno 300.000 KM i obuhvatiće gradske saobraćajnice Novaka Pivaševića, III kuljansku, I kuljansku, Put srpskih branilaca, Grab-Bukvalek, put od poslovne zone Ramići, Vasića put, Tešana Podrugovića, Puškinovu, Nenada Kostića, Ponirsku, Ravnogorsku, Petra Velikog i Ozrensku ulicu.

"U okviru rekonstrukcije gradskih saobraćajnica planirana su i sredstva za izgradnju novih kružnih tokova, od čega 350.000 KM za izgradnju kružnog toka na ukrštanju Kozarske sa Solunskom i Ulicom Isaije Mijailovića u naselju Kočićev vijenac", kazali su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Dodali su da će u okviru sanacije klizišta biti izvedeni radovi na gradskim saobraćajnicama u ulicama Vojvode Sinđelića i Kosovskoj, za šta je planirano 80.000 KM.

Takođe, u planu su i proširenje ulivnih prilaza raskrsnica duž saobraćajnica Aleja svetog Save i Vuka Karadžića, radovi na pješačkoj stazi u Ulici Bose Živković i Sanskoj, kao i proširenje Ulice vojvode Momčila.

"Planirana je izgradnja trotoara i biciklističkih staza u Bulevaru Desanke Maksimović, na istočnom tranzitu obostranih trotoara, biciklističke staze i zelenog pojasa, trotoara u Ulici Milana Rakića, kao i gradnja javne saobraćajnice u naselju Lauš, čime će ulaganja biti viša od predviđenih budžetom", rekli su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Finansiranje

  • 300.000 KM za modernizaciju gradskih makadamskih saobraćajnica 
  • 350.000 KM za izgradnju kružnog toka u naselju Kočićev vijenac
  • 80.000 KM za sanaciju dva klizišta

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije