Banja Luka

Novi režim saobraćaja u banjalučkom naselju Nova varoš

Novi režim saobraćaja u banjalučkom naselju Nova varoš
Novi režim saobraćaja u banjalučkom naselju Nova varoš

BANJALUKA - Sa ciljem pobošljanja uslova odvijanja saobraćaja, a samim tim i kvaliteta života građana u naselju Nova Varoš, Odjeljenje za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja je izradilo analizu uslova i načina odvijanja saobraćaja u dijelu ovog naselja.

Na osnovu toga, predloženo je da novi jednosmjerni režim saobraćaja bude uspostavljen u ulicama Tina Ujevića, Stevana Mokranjca i Ravnogorskoj, uz obilježavanje parking mjesta na kolovozu gdje za to postoje tehničke mogućnosti, javlja ATV.

Analiza je pokazala da širina pojedinih saobraćajnica nije dovoljna za bezbjedan dvosmjerni način odvijanja saobraćaja, da se kolovoz u pojedinim ulicama u nedostatku parking prostora koristi za parkiranje, da veliki problem predstavlja nemogućnost skretanja lijevo u stambeni blok kod benzinske pumpe "Nestro petrol" i izlazak iz navedenog stambenog bloka lijevo ka naselju Rosulje.

Kako bi i građani naselja Nova varoš dali svoje mišljenje o ovom prijedlogu, predloženo rješenje će tokom sljedeće sedmice biti stavljeno na javni uvid u prostorijama MZ Nova Varoš. Takođe, građanima će prijedlog u vidu letka biti dostavljen u poštanskim sandučićima, te zakačen za vjetrobranska stakla na automobilima. Na ovim lecima će biti navedeni kontakti na koje građani mogu da daju svoje primjedbe i sugestije, a sa ciljem donošenja i realizacije najboljeg rješenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije