Banja Luka

Obnavljanje još četiri škole u Banjaluci

Obnavljanje još četiri škole u Banjaluci
Foto: N.N. | Obnavljanje još četiri škole u Banjaluci

Građevinci privode kraju radove na obnovi i sanaciji preostale četiri osnovne škole u gradskom i prigradskom području, u okviru ovogodišnje velike akcije, potvrđeno je u Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

U okviru ovogodišnje obnove, za koju je iz gradskog budžeta izdvojeno 1,9 miliona KM, rekonstrukcija je završena na 15 škola, dok se na njih četiri još izvode radovi.

"Trenutno, radovi su u toku na jednom od najvećih projekata - rekonstrukciji OŠ 'Vuk Stefanović Karadžić' u Boriku. Za milion KM, koliko vrijedi ovaj projekat, na školi će biti izrađena fasada i zamijenjena kompletna stolarija", kazali su u resornom odjeljenju. Pri kraju su radovi na proširenju područnog odjeljenja ove škole u Česmi, gdje će biti dograđena dodatna učionica i centralno grijanje. Ove radove inicirao je veliki rast broja stanovnika ovog naselja i sve veći broj đaka koja pohađaju ovu školu.

Do kraja ovog mjeseca trebalo bi da se završi i instalacija platforme za osobe sa invaliditetom u školi "Ivo Andrić", dok se očekuje i početak radova na zamjeni dijela spoljnje stolarije u školi "Đura Jakšić".

Poslije više decenija, počelo je i rješavanje problema sa preopterećenom školom "Branko Radičević" na Starčevici. Novcem iz republičkih izvora, pokrenuta je dogradnja osam učionica u ovoj školi, čime bi trebalo da bude riješen ključni problem ove škole. Istovremeno, u pripremi je i projekat izgradnje fiskulturne sale za ovu školu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije