Banja Luka

Od marta prijave komunalnih problema Banjalučana putem aplikacije

Od marta prijave komunalnih problema Banjalučana putem aplikacije
Foto: Gradska uprava | Od marta prijave komunalnih problema Banjalučana putem aplikacije

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i direktor kompanije DVC solutions, Bojan Vuković, potpisali su danas u Gradskoj upravi ugovor o donaciji informatičke aplikacije pod nazivom „Građanska patrola“. Ova aplikacija će biti korištena sa ciljem podizanja efikasnosti komunikacije između građana i gradskih službi.

Radojičić je rekao da je aplikacija domaći proizvod koji će prvi put biti korišten u Banjaluci.

"Moderna su vremena i tendencija lokalnih samouprava je uvođenje modernih sistema komuniciranja putem uređaja koji su građanima dostupni. Ova usluga će omogućiti da građani putem svojih mobilnih telefona na licu mjesta, bilo gdje u gradu, uslikaju određeni problem na koji naiđu i da o tome, putem aplikacije, obavijeste nadležnu gradsku službu koja će dalje preduzimati potrebne korake", obrazložio je Radojičić i napomenuo da bi mobilna aplikacija trebalo da startuje 1. marta ove godine.

Direktor firme DVC solutions, Bojan Vuković, naglasio je da će aplikacija „Građanska patrola“ biti dostupna putem postojećih platformi Play store i App store, potpuno besplatno. On je izrazio uvjerenje da će aplikacija doprinijeti boljoj i efikasnijoj komunikaciji građana sa gradskim službama.

"Firma je uložila oko 60.000 evra u razvoj ove aplikacije, a radi se o dvije aplikacije i kompleksnom pozadinskom rješenju za obradu i adminstraciju podataka", zaključio je Vuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije