Banja Luka

Odbornici traže dinamičan plan završetka vodovoda Banjica

Odbornici traže dinamičan plan završetka vodovoda Banjica
Odbornici traže dinamičan plan završetka vodovoda Banjica

BANJALUKA - Centar za razvoj i unapređenje sela, Odjeljenje za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja i banjalučki "Vodovod" treba da sačine dinamičan plan završetka vodovoda Crno vrelo, Banjica i Gašića vrelo i održavanje već izgrađenih vodovodnih sistema.

Zaključeno je ovo na početku današnjeg zasjedanja Skupštine grada Banjaluka, a pred odbornicima se našla tačka o vodosnabdjevanju u seoskim područjima.

"Treba vidjeti da li je Centar za razvoj i unapređenje sela kompetentan da upravlja vodovodnim sistemima u seoskom području. Trebalo bi formirati tim ili angažovati instituciju koja bi analizirala koliko je potrebno novca za završetak vodovodnih projekata. Vode nema u nekim područjima jer nema novca za završetak projekata", kazao je Slobodan Gavranović, gradonačelnik.

Podsjećamo, u nedjelju su okupljanjem mještani sela na Manjači izrazili protest jer već pola mjeseca nemaju kap vode sa izvorišta Banjica, te posebno strahuju za stoku koja bi mogla da ugine zbog žeđi. Mještani traže završetak vodovodnog projekta kako bi domaćinstva, njih 160, napokon dobili vodu.

U nastavku zasjedanje Skupštine grada pred odbornicima će se naći i tačka koja se tiče oblasti sporta i stanja na sportskim terenima, a razmatraće i Informaciju o legalizaciji bespravno sagrađenih objekata u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije