Banja Luka

Okupljanje motociklista na Trgu Krajine

Okupljanje motociklista na Trgu Krajine
Okupljanje motociklista na Trgu Krajine

BANJALUKA - Okupljanjem motociklista na Trgu Krajine i podjelom letaka, u Banjaluci će u nedjelju, 13. aprila, početi preventivno–obrazovna kampanja "Retro je in! Vozi naprijed, pogledaj nazad", s ciljem skretanja pažnje javnosti na stepen ugroženosti vozača motocikala, lakih motocikala i mopeda.

Kampanju, koja će trajati do 22. aprila, provode Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Auto-moto savez, Agencija za bezbjednost saobraćaja, Auto-moto društvo /AMD/ "Banjaluka" i preduzeće "Pošte Srpske".

U saobraćajnim nesrećama na putevima u Republici Srpskoj u prošloj godini smrtno je stradalo 14 vozača motocikala-mopeda, a 44 je zadobilo teške tjelesne povrede.

Najčešći propusti vozača motociklista i lica koja se voze motociklom su nedostaci neophodne opreme, neispravni uređaji za osvjetljavanje puta, nekorišćenje zaštitne kacige, te neprilagođena brzina.

Poseban doprinos provođenju kampanje i obilježavanju njenog početka daće AMD "Banjaluka", sekcija "Fićo", te motociklistički klubovi "Istok" i "Maršal", najavljeno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Od 11.00 do 13.00 časova na Trgu Krajine predviđeno je okupljanje bajkera i dijeljenje letaka, dok je medijsko predstavljanje i najava početka kampanje predviđena za 12.00 časova.

Od 13.00 do 15.00 časova održaće se promotivna vožnja bajkera kroz naselja Centar, Obilićevo, Borik, Malta, Lazarevo, Delibašino selo, Zalužani i Trn, a od 15.00 do 17.00 časova organizovan je ispit spretnosti na Automotodrou na obilježenom poligonu, kao i provjera poznavanja saobraćajnih pravila putem testa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije