Banja Luka

Oštećene rešetke po Banjaluci opasne za građane

Oštećene rešetke po Banjaluci opasne za građane
Foto: Jelena Đurđević | Oštećene rešetke po Banjaluci opasne za građane

BANJALUKA - Rešetke za vodu uz zgrade prave velike probleme građanima jer su oštećenja na nekima od njih toliko velika da noga može propasti kroz njih.

Najviše ovih problema imaju mještani Grčke ulice i Ulice vojvode Momčila u centru grada. 

Koliko su ovakva oštećenja opasna vidjela je i jedna Banjalučanka u Grčkoj ulici koja je bila svjedok kada je djevojčici koja je s majkom prolazila ovom ulicom noga upala u rešetku, ali, srećom, ništa ozbiljno se nije desilo.

"Djevojčica od pet godina je išla s majkom kad joj je upala nogica i japanka otišla u šaht. Curica je zaplakala. Srećom, izvukla je nogu, ali je ostala bosa", kazala je Banjalučanka.

Prema njenim riječima, majka je potražila pomoć u frizerskom salonu, a uplašenoj djevojčici su dali vode.

"Kada smo je smirili, metlom smo izvadili japanku", ispričala nam je ona i dodala da se radi o veoma frekventnoj ulici.

Dokaz da ovo nije jedini slučaj je i obuća koja se nalazi "zarobljena" ispod rešetki, jer tu ima još nekoliko papuča i baletanki.

Isti problem imaju i mještani Ulice vojvode Momčila u naselju Bulevar, koji kažu da ih je strah djecu puštati samu da hodaju trotoarom kako im ne bi noga upala u rupe od slivnika za vodu.

Marina V., koja živi u toj ulici i često njome prolazi sa trogodišnjim sinom, kaže da su ove rupe opasne, posebno za djecu.

"Strah me pustiti dijete da hoda samo i mislim da bi to trebalo što prije sanirati. Bojim se da će dijete slomiti nogu ako mu upadne u rupu", kaže Marina V.

U Komunalnoj policiji su rekli da je po prijavi građana izvršen komunalno-inspekcijski nadzor u vezi s oštećenjima rešetke za vodu u Ulici vojvode Momčila.

"Obavljen je razgovor sa predsjednikom ZEV-a, koji je o trošku zajednice naručio nove rešetke, a zbog opasnosti na lice mjesta postavio je zaštitu", rekli su u Komunalnoj policiji.

Dodali su da redovnim komunalno-inspekcijskim nadzorom nisu pronađena oštećenja rešetke u Grčkoj ulici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije