Banja Luka

Otvorene obnovljene prostorije mjesnih zajednica Obilićevo jedan i dva

Otvorene obnovljene prostorije mjesnih zajednica Obilićevo jedan i dva
Otvorene obnovljene prostorije mjesnih zajednica Obilićevo jedan i dva

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić otvorio je danas obnovljene prostorije mjesnih zajednica Obilićevo jedan i dva u čiju sanaciju je Grad uložio 50.000 KM.

Radojičić je rekao da je ovo tek jedan od projekata koji se realizuju na području Obilićeva.

"Ove godine planirano je da konačno spojimo istočni tranzit i taj projekat je ušao u godišnji program preduzeća `Putevi Republike Srpske`", rekao je Radojičić novinarima.

Osim toga, kaže Radojičić, u toku su pregovori sa nekoliko kompanija o izgradnji dva dječija igrališta u ovoj mjesnoj zajednici.

"U neposrednoj blizini objekta mjesne zajednice, nalazi se jedan poslovni prostor koji je u vlasništvu Grada Banjaluka i koji želimo da preuredimo u dječiji vrtić", rekao je Radojičić.

On je napomenuo da je pokrenuta izmjena nekoliko regulacionih planova kako bi bili riješeni problemi smještaja više mjesnih zajednica.

"Riječ je o mjesnim zajednicama Lauš, Petrićevac, Paprikovac, Šargovac i Lazarevo gdje će, izmjenom regulacionih planova, biti stvoreni uslovi da se u partnerstvu sa određenim kompanijama ide u stambeno-poslovnu gradnju", rekao je Radojičić i dodao da bi se time dobile adekvatne prostorije za savjete mjesne zajednice, ali i ostale društvene sadržaje.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Obilićevo jedan Oliver Gačić rekao je da su zadovoljni novim prostorijama, te da je u ovoj mjesnoj zajednici urađeno mnogo posla u proteklih nekoliko mjeseci i pokrenuto nekoliko važnih projekata za građane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije