Banja Luka

Otvoreno 64. "Ljeto na Vrbasu"

Otvoreno 64. "Ljeto na Vrbasu"
Foto: Velibor Tripić | Otvoreno 64. "Ljeto na Vrbasu"

BANJALUKA - Spektakularnom ceremonijom svečano je večeras 64. put počela jedna od najstarijih manifestacija u Banjalucu "Ljeto na vrbasu"

Manifestaciju je  na lijevoj obali rijeke Vrbas ispod zidina Kastel otvorio zamjenik gradonačelnika Banjaluke Srđan Amidžić,

Amidžić je pozdravio učesnike i goste i izrazio zadovoljstvo što je manifestacija okupila veliki broj ljudi.

On je istakao da mu je čast što je Banjaluka domaćin ovakve manifestacije i poželio svima da se ugodno osjećaju tokom njenog trajanja.

Manifestacija je otvorena koncertom Umjetničkog ansambla Ministarstva odbrane Srbije "Stanislav Binički" i Banjalučke filharmonije pod nazivom "Pod zvijezdama".

Izvedene su kompozicije iz poznatih domaćih i stranih filmova, uz solističke nastupe, a u okviru programa otvaranja manifestacije održan je i defile plovnih objekata, gdje su učešće uzeli i banjalučki klubovi vodenih sportova.

- Za vrijeme trajanja manifestacije očekuje se bogat kulturno - sportski program u kojem će učestvovati sve generacije, od najmlađih do nasjtarijih. U okviru Ljeta na Vrbasu očekuje se da će učešće uzeti oko 500 učesnika u  različitim kategorijam. - rekao je Ostoja Barašin direktor Turističke organizacije Banjaluke, koja je ujedno i organizator manifestacije

Manifestacija "LJeto na Vrbasu", koja se održava 64. put, trajaće do 30. jula. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije