Banja Luka

Otvoreno prvenstvo u boćanju

Otvoreno prvenstvo u boćanju
Otvoreno prvenstvo u boćanju

BANJALUKA - U Centru "Zaštiti me" u Banjaluci večeras je otvoreno prvenstvo BiH u boćanju u okviru ljetnog sportskog kampa za djecu sa posebnim potrebama, na kojem učestvuje 18 ekipa.

Otvaranju prvenstva prisustvovali su predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić, ministar finansija i trezora BiH Nikola Špirić, te predstavnici institucija, kulturnog i javnog života Republike Srpske.

Otvarajući prvenstvo, predsjednik Organizacionog odbora Zorica Kuzmanović-Vasilić izrazila je zahvalnost svima koji su Centru "Zaštiti me" dali podstrek da u svom radu ide naprijed i da nikada ne odustaje.

"Srećni smo što postoje ljudi otvorenog srca, koji su uvijek uz nas i puni razumijevanja za najsvetija bića - djecu, a još više za djecu sa teškoćama u razvoju", rekla je Vasilićeva.

Ona je takmičarima i gostima poželjela ugodan boravak u Centru "Zaštiti me" i da na takmičenju svi budu pobjednici.

"Svi zajedno smo jači i hrabriji da idemo naprijed i da savladamo sve zadatke pred nama", rekla je Vasilićeva.

Na prvenstvu će učestvovati ekipe Centra "Zaštiti me" Banjaluka, te ustanova "Korak nade" Brod, "Vedar osmijeh" Bileća, "Rastimo zajedno" Gacko, "Drin" Fojnica, Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Modriča, kao i Udruženja majki hendikepirane djece Tuzla.

Učesnici prvenstva su i Udruženje "Neven" Prijedor, Udruženje "Sunce" Pale, Udruženje "Iskra" Novi Grad, Klub specijalnih sportova Tuzla, Klub specijalnih sportova "Bakovići" Fojnica, Klub specijalnih sportova Banjaluka, Udruženje "Sunce" Derventa, Centar "Duga" Novi Travnik, Udruženje "Leptir" Srebrenica, Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Banjaluka i Udruženje "Koraci nade" Tuzla.

Organizator prvenstva su Sportski savez mentalno nedovoljno razvijenih lica "Menerali", Specijalna olimpijada BiH i Centar "Zaštiti me" Banjaluka.

Takmičenja će početi sutra na boćarskom terenu parka "Mladen Stojanović".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije