Banja Luka

Ove godine 15 škola u novom ruhu

Ove godine 15 škola u novom ruhu
Foto: N.N. | Ove godine 15 škola u novom ruhu

BANJALUKA - Rebalansom budžeta predviđeno je značajno povećanje sredstava za sanaciju i rekonstrukciju škola, a ako se uzme u obzir i sufinansiranje pojedinih projekata to će biti iznos od oko 500.000 KM, što bi značilo da bi ove godine trebalo da bude sanirano 12 osnovnih i tri srednje škole.

Rekao je ovo danas gradonačelnik Igor Radojičić nakon obilaska obnovljene OŠ "Jovan Dučić" u Priječanima, koja je sanirana sredstvima donatora, Gradske uprave i Ministarstva prosvjete i kulture RS.

Radojičić je rekao da je po osnovnom budžetu za sanaciju bilo predviđeno šest škola i naglasio da na području grada ima mnogo škola kojima trebaju različite vrste rekonstrukcija.

"Od Tehničke škole, koja je možda najveća i najzahtjevnija i za koju bi u ovom momentu trebalo oko 150.000 KM samo za sanaciju krova, pa do Elektrotehničke škole i nekoliko drugih osnovnih škola koje imaju različite probleme", pojasnio je Radojičić.

Dodao je da u Priječanima ima dosta komunalnih problema.

"Najveći problem je put za Priječane, zatim most koji već dvije godine čeka na reviziju i gdje je u toku rekonstrukcija kako bi most pustili u funkciju što je prije moguće", rekao je Radojičić.

Rankica Pušić, direktorica škole, kazala je da je u rekonstrukciju objekta uloženo 53.000 KM. Dodala je da danas školu u Priječanima pohađa oko 100 učenika u tri smjene, te da je objekat u potpunosti obnovljen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije