Banja Luka

Oživljava bivša "Pećina" u Banjaluci

Oživljava bivša "Pećina" u Banjaluci
Foto: N.N. | Oživljava bivša "Pećina" u Banjaluci

BANJALUKA - Nekadašnji popularni klub "Pećina" uskoro će biti ponuđen pod zakup pod atraktivnim uslovima, u cilju da se oživi ovaj prostor koji je prvobitno imao namjenu javnog skloništa.

U Gradskoj upravi Banjaluka rekli su da se radi o dobro poznatom prostoru, koji je u decenijama iza nas bio restoran i noćni klub, ali je van upotrebe već duži niz godina.

"Objekat je u vlasništvu grada i svojevremeno je izgrađen za potrebe javnog skloništa. Riječ je o objektu koji godinama nije u funkciji, a u smislu poslovnog prostora nudi razne mogućnosti. Ukupna površina skloništa je 722 kvadratna metra", objasnili su u Gradskoj upravi.

U Odjeljenju za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje kažu da ovaj prostor nudi razne mogućnosti, jer je osim ugostiteljstva moguće organizovati i druge djelatnosti, kao što je proizvodnja gljiva ili ga, pak, koristiti kao skladište i za slične namjene.

"Generalno govoreći, cilj nam je da sve gradske prostore, uključujući i 'Pećinu', koji godinama nisu u funkciji ponudimo zainteresovanim ulagačima i na taj način ne samo da obezbijedimo sredstva za gradski budžet, već i te prostore stavimo u funkciju i zaustavimo njihovo dalje propadanje", zaključili su u ovom odjeljenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije