Banja Luka

Parkiraju na ulici i odu da ovjere knjižice

Parkiraju na ulici i odu da ovjere knjižice
Parkiraju na ulici i odu da ovjere knjižice

BANJALUKA - Nedostatak parkinga, ali i ljenost da se hoda malo duže prave velike gužve u Ulici Zdrave Korde, gdje vozači auta parkiraju i u traci za suprotni smjer kako bi "izletjeli" da ovjere knjižice.

Sa tim da ovaj problem treba što prije rješavati slaže se i Milenko Jaćimović, predsjednik Udruženja za unapređenje bezbjednosti saobraćaja Republike Srpske, koji kaže da se godinama vozači i građani žale jer se na jednoj mikrolokaciji nalaze značajne institucije, kao što su Dom zdravlja, Fond penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) RS i ostale.

"Posebno je veliki broj žalbi građana koji stanuju u ulicama Ante Jakića i Dragomira  Drage Malića, koji i pored zakupa parking prostora nemaju dovoljno parking mjesta upravo zbog radnika koji rade u navedenim institucijama i lica koja ih posjećuju", pojašnjava Jaćimović.

Ističe da je u pitanju lokacija gdje nema prostornih mogućnosti za gradnju nekih većih parking prostora, a potrebe za parkingom su tri puta veće.

"Jedino što možemo da uradimo jeste to da se radi neki podzemni parking prostor ili parking na više spratova", ističe on.

Jedan od vozača rekao nam je kako su gužve nesnosne, posebno u periodu od 13 do 15 časova.

Iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka kažu da su policijski službenici tokom godine planirali i sproveli veći broj akcija s akcentom na prekršaj koji se odnosi na nepostupanje po saobraćajnim znacima, a kojima je bila obuhvaćena i navedena Ulica Zdrave Korde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije