Banja Luka

Pas nije uginuo od strujnog udara

Pas nije uginuo od strujnog udara
Foto: Velibor Tripić | Pas nije uginuo od strujnog udara

BANJALUKA - Prema sadržaju vanrednog izvještaja kontrole fontane u parku "Petar Kočić" otklonjena je i teoretska mogućnost da je pas, koji je uginuo 31. jula, mogao stradati od strujnog udara, istakli su u Gradskoj upravi.

Prema stručnom nalazu Boška Kovačevića iz specijalizovanog preduzeća "Energo test", ustanovljeno je da u kontrolisanim fontanama u parku nije mogao biti prisutan napon koji bi mogao biti opasan po životinje i ljude.

"Tokom kontrole utvrđeno je da su svi kablovi koji vode do sijaličnih tijela odranije fizički razdvojeni, što, prosto rečeno, znači da ni teoretski nije moglo biti napona u fontanama. Takođe, u ispitivanju nismo zatekli napajanje na svjetiljkama, a po stanju koje smo zatekli na terenu apsolutno isključujemo mogućnost da je tu moglo biti napona", istakao je Kovačević, dodajući da je napon na svjetiljkama u fontani 12 volti, što je potpuno bezopasno za svaki dodir.

Podsjećamo, prije 15 dana veterinar je utvrdio da je zbog posljedica strujnog udara pas, sibirski haski, uginuo u fontani u centru grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije