Banja Luka

Peticijom protiv odluke o psima

Peticijom protiv odluke o psima
Peticijom protiv odluke o psima

BANJALUKA - Članovi Udruženja za zaštitu životinja "Kerber" iz Banjaluke povodom Odluke o držanju kućnih ljubimaca, koja je izglasana 16. juna na sjednici gradskog parlamenta, uputili su dopis Gradskoj upravi o neslaganju sa njenim dijelom koji ograničava broj ljubimaca koje vlasnici mogu držati.

Navode da kao ljubitelji životinja i borci za njihova prava smatraju da nije u nadležnosti zajednice etažnih vlasnika da donese odluku o broju pasa i mačaka koje vlasnici drže u stanu, a što je navedeno odlukom.

"Zalažemo se da se ova odluka obori. U ovome učestvuju svi ljubitelji pasa, kao i sva banjalučka udruženja. Mi smo protiv dijela odluke koji govori o držanju određenog broja ljubimaca, koji ljude ograničava na to da u stanu mogu držati jednog psa, s tim da se svi etažni vlasnici slože. Mi smo zato da se kažnjavaju neodgovorni vlasnici, a ne da se kažnjavaju životinje", izjavio je Goran Milojević, predsjednik Udruženja za zaštitu životinja "Kerber".

On je dodao da čekaju odgovor iz Gradske uprave i navodi da će, ukoliko ne bude poništen spomenuti dio odluke, pokrenuti peticiju i, vjeruje, sakupiti 5.000 potpisa te se protiv iste boriti svim dozvoljenim pravnim sredstvima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije