Banja Luka

Plaže neuređene za kupače

Plaže neuređene za kupače
Plaže neuređene za kupače

Posjetioci banjalučkih plaža su ogorčeni jer kupališta još nisu spremna za odmor i kupače, te ističu da trava nije pokošena pa ne mogu da uživaju pored Vrbasa kako treba iako je lijepo vrijeme.

Plaža kod Zelenog mosta danas je bila puna djece, ali su se ona igrala u narasloj travi, pod budnim okom roditelja, koji su ih pratili u stopu jer su se bojali gmizavaca.

"Veliki broj djece dolazi svakodnevno da se igra ovdje i ja dolazim s unukom u šetnju, ali već me strah krpelja i zmija. Trebalo bi ovu plažu urediti, već je sredina maja", kaže Milena Vasić, penzionerka.

Ona je dodala da ne pamti kada su naselja bila ovako zarasla u travu.

Stana Bojić, majka dvoje djece, koju smo zatekli kod Zelenog mosta, kaže da tu dolazi s mališanima zbog rijeke, ali da je plaža baš nesređena.

"Ovo je jedna od najposjećenijih plaža, strašno je da trenutno nikoga nije briga da se to bar malo uredi. Puno su novca ranije davali za uređenje plaže, a sad je izgleda problem i samo košenje trave", kaže Bojićeva.

Ona je dodala da se oni kao posjetioci ovih plaža trude i vode računa o tome da ne bacaju smeće.

Bogdan Marjanović, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Vrbanja, potvrdio je da na području Vrbanje postoje tri plaže koje posjetiocima u vrelim danima nude osvježenje i dodatne sadržaje, ali da nijedna još nije sređena.

"Trava na ovim plažama nije pokošena, zvanične informacije još nemamo kada će to biti", kaže Marjanović.

Prema njegovim riječima, prioritet je pokositi travu da bi se obezbijedila što veća zaštita od insekata i gmizavaca.

Mladi se nadaju da će gradske plaže dobiti dodatne sadržaje kako bi raspuste mogli provoditi pored rijeka.

Iz Gradske uprave nismo dobili odgovore na to ko je zadužen za košenje trave na plažama i kada će oni na teren, te hoće li biti dodatnih sadržaja.

Za košenje trave na tim lokacijma prethodnih godina je bilo zaduženo preduzeće "Eko-euro tim".

"Mi smo prethodnih godina radili na uređenju i uvijek je do ovog perioda bilo sve uređeno", kažu iz "Eko-euro tima", koji ove godine nije zadužen za taj posao, a ne znaju ko će ga sada raditi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije