Banja Luka

Počela atletska trka u Banjaluci

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović otvorio je danas u Banjaluci 15. međunarodnu atletsku trku koja je organizovana u okviru obilježavanja Dana grada.

Gavranović je učesnicima poželio dobar rezultat i poručio da su svi koji su učestvovali u trci istinski pobjednici, jer su svom gradu poklonili nešto veliko. "Svi takmičari učešćem u trci unijeli su u takmičenje dio sebe i svog duha, naročito takmičarskog i sportskog", rekao je Gavranović.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović istakla je značaj ove atletske trke koja će okupiti veliki broj takmičara i još više posjetilaca.

"Zadovoljstvo mi je učestvovati na otvaranju atletske trke čiji su takmičari od najmlađeg uzrasta do seniora", rekla je Davidovićeva i pozvala građane svih uzrasta da se bave sportom radi unapređenja zdravlja. 

Predstavnik Atletskog kluba "Borac" Nebojša Matijević očekuje da će danas kroz cilj proći nekoliko hiljada učesnika, od najmlađih cicibana do najkvalitetnijih seniora.

"Za glavnu trku seniora prijavljeni su najbolji takmičari iz regiona, dok sa afričkog kontinenta dolaze i tri atletičara iz Kenije", istakao je Matijević.

On je napomenuo da se ova atletska trka nalazi u kalendarima Evropske atletske federacije, te da se nada da će ona i ubuduće zauzimati značajno mjesto i nivo koji zaslužuje među događajima od značaja za grad Banjaluku.

Trku, koju su započeli cicibani takmičeći se na 100 metara, organizovali su grad Banjaluka, Atletski klub "Borac" Banjaluka i Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije