Banja Luka

Počela popravka mosta u Priječanima

Počela popravka mosta u Priječanima
Foto: N.N. | Počela popravka mosta u Priječanima
Goran Lajić, Marija Gajić

BANJALUKA-Popravkom pješačkog mosta u Priječanima u roku od četiri mjeseca trebalo bi da bude uspostavljena komunikacija za bezbjedan prelaz pješaka preko njega, poslije prvobitno loše izvedene rekonstrukcije mosta.

U Odjeljenju za saobraćaj i puteve rekli su da je ovo prva faza radova, koja obuhvata pripremne radove u radionici te izradu čeličnih profila i ostalog.

"Uveli smo izvođača radova 'Prijedorputeve', koji su već krenuli s radovima kako bi konačno viseći most bio bezbjedan za prelazak pješaka", rekao je Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Međutim, Radenko Crnogorac, direktor "Prijedorputeva", rekao je da se izgubilo mnogo finog vremena, te da nije realno očekivati da se za naredna četiri mjeseca to može ispoštovati, jer nastupaju zimski mjeseci, a radi se o čeličnim radovima, koji zahtijevaju zavarivanje, farbanje i ostalo.

"Mi ćemo krenuti s pripremnim radovima, nabavkom materijala i sve što se može u radionici raditi, međutim bojim se da se rad na terenu ne bi mogao očekivati prije marta", rekao je Crnogorac.

Izovđač radova "Prijedorputevi" su dužni da u roku četiri mjeseca poprave konstrukciju mosta i omoguće bezbjedan prelaz pješaka.

Naime, most je uništen u poplavama 2014. godine, nakon čega je izvršena njegova rekonstrukcija, ali zbog loše izvedenih radova već mjesecima je zabranjen prelaz.

Vrijednost popravke iznosi blizu 100.000 KM, a prema projektu radovi na rekonstrukciji obuhvataju zamjenu deformisanih elemenata, ojačanje poprečnih nosača, ugradnju kosnika, ojačanje donjeg i gornjeg pojasa rešetke, montažu dodatnih dijagonala, utezanje vešaljki i ugradnju sekundarnih stubova ograde.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Izdvojeno
Najčitanije