Banja Luka

Počela sanacija dva lifta u Boriku

Počela sanacija dva lifta u Boriku
Foto: N.N. | Počela sanacija dva lifta u Boriku

BANJALUKA - U dvije stambene zgrade u Boriku počela je sanacija liftova koju zajednički finansiraju grad i zajednice etažnih vlasnika, a ovi radovi u još jednoj zgradi u tom naselju trebalo bi da počnu u februaru.

U Odjeljenju za komunalne poslove kazali su da je u toku sanacija liftova u ulicama Majke Knežopoljke broj 5 i Beogradskoj broj 1, a vrijednost radova iznosi 31.122 KM.

"Od tog iznosa, dio od 11.670 KM finansiraju zajednice etažnih vlasnika, a preostali iznos od 19.452 KM grad. U februaru se očekuje početak sanacije lifta u zgradi u Ulici Živojina Mišića broj 47, vrijednosti 25.102 KM", rekli su u Odjeljenju.

Dodali su da ZEV snosi troškove u iznosu od 8.534 KM, grad 16.568 KM, a radove izvodi preduzeće "Tri best".

Sve tri zajednice etažnih vlasnika izabrane su za ovaj vid podrške putem javnog poziva, i njihovo učešće u sufinansiranju sanacije liftova kreće se od 34 do 38 odsto.

U okviru ovog projekta namjera grada je da se pomogne građanima u finansiranju investicionog održavanja zgrada, čime se sprečava ili otklanja opasnost po život i zdravlje ljudi i obezbjeđuje sigurnost korisnika zgrade i okoline, te obezbjeđuje funkcionalnost i bezbjednost liftova.

Gradska uprava planirala je i u ovogodišnjem budžetu sredstva za sufinansiranje sanacije liftova, i to u iznosu od 40.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije