Banja Luka

Počela sanacija nasipa u Česmi

Počela sanacija nasipa u Česmi
Počela sanacija nasipa u Česmi

BANJALUKA - Načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja grada Banjaluka Zoran Novaković obišao je nasip uz rijeku Vrbanju u naselju Česma, gdje je danas počela privremena i hitna sanacija.

"Ovo je samo privremena sanacija da se nasip dovede u koliko-toliko ispravno stanje do početka zime. U narednoj godini, zajedno sa Ministarstvom poljoprivrede Republike Srpske, planirano je da se radi na njegovoj trajnoj sanaciji", izjavio je Novaković.

On je rekao da je projektom predviđeno i da se radi na uređenju korita Vrbanje dužine 1,5 kilometara.

Vrijednost ove investicije je 48.000 KM, a sredstava su obezbijeđena prema projektu hitne pomoći zaštite od poplava, koji je odobrila Evropska investiciona banka. Izvođač radova je "Eko-euro tim".

Kao dio privremenih mjera predviđeno je da se saniraju nastala oštećenja u poplavama i da se kruna nasipa zaštiti geo-mrežom kako bi se spriječila erozija. Oštećenja na obaloutvrdi biće sanirana ugradnjom lomljenog kamena.

Novaković je obišao i radove koji su vršeni na sanaciji klizišta u Ulici Zdravka Dejanovića, gdje je ugroženo nekoliko objekata.

"Dio poslova na sanaciji ugroženih objekata u ovoj ulici je već završen, a za neka klizišta čekamo projekte i do kraja godine, nadam se, da ćemo i njih uraditi", zaključio je Novaković. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije