Banja Luka

Počele zimske čarolije na Trgu Krajine

Počele zimske čarolije na Trgu Krajine
Foto: N.N. | Počele zimske čarolije na Trgu Krajine

BANJALUKA - Ovogodišnje čarolije petog "Zimzograda" večeras su na Trgu Krajine otvorile vrata za posjetioce, te će malo zimsko carstvo ukrašavati srce Banjaluke u narednih mjesec dana, do 2. januara iduće godine.

"Zimzograd" je svečano otvorio gradonačelnik Igor Radojičić sa Djeda Mrazom koji je došao na Trg Krajine okićenim vatrogasnim vozilom.

Posjetioce će tokom večeri zabavljati zvuci muzičkog benda "The Babe Barbarella".

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke je rekao da "Zimzogradom" počinju zimski događaji u gradu sa tradicionalnim ugostiteljskim, turističkim i zabavnim sadržajima.

"Svaki vikend u određenim periodima će se dešavati i dodatni programi, koji su uglavnom usmjereni na mlade i adolescente", rekao je Radojičić.

Dodao je da će građani moći uživati i na klizalištu u parku "Petar Kočić", a ono što se posebno sprema je sedam velikih  koncerata koji će obilježiti novogodišnju noć, kao i noći prije i poslije nje.

"Zimzograd" će u sklopu dnevnog programa svakog dana u Veseloj kući imati DJ-eve, tamburaše, saksofoniste, duo i trio sastave, koji će zabavljati posjetioce radnim danom od 17, a vikendom od 19 časova. On će biti održavan na tri lokacije u gradu, i to na Trgu Krajine, u parku "Petar Kočić" i u Ulici kralja Petra I Karađorđevića.

Takođe, u posjetu će doći i neke od najpopularnijih teen zvijezda youtuba.

Ostoja Barašin, v.d. direktora turističke organizacije Banjaluka, rekao je da je ovogodišnji "Zimzograd" mali jubilej.

"Naš je utisak da je "Zimzograd" poslije pet godina postojanja opravdao svoju zamisao. Učinili smo da ovo bude mjesto čarolije kako za banjalučane tako i za turiste", rekao je Barašin.

Nada Jišić, mještanka banjalučkog naselja Mejdana koja je sa sedmogodišnjom kćerkom posjetila "Zimzograd" kaže da joj je ova manifestacija super kako za djecu tako i za odrasle jer su gradu potrebni ovakvi sadržaji posebno tokom novogodišnjih praznika.

Zoran Šarenac, kaže da mu se čini da je ovogodnišnji Zimzograd na prošlogodišnjem nivou, a od njega očekuje da ugosti prijatelje i zabavi djecu.

Radno vrijeme "Zimzograda" je svaki dan od 10 do 22 časa, a ovogodišnji organizatori su agencija "Mint" i Turistička organizacija Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije