Banja Luka

Počelo uređenje saobraćajnih lokacija

BANJALUKA - Obilježavanjem parking prostora na platou ispred Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske, u Banjaluci je počela akcija uređenja gradskih saobraćajnih lokacija radi poboljšanja regulisanja saobraćaja.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović izjavio je da će svi prostori u širem rejonu grada, na kojima je moguće izvršiti dodatnu regulaciju saobraćaja, biti stavljeni pod kontrolu.

"Poznato je da su svi veliki gradovi suočeni sa nedostatkom parking prostora, posebno u užim gradskim zonama, a ovo je samo srce Banjaluke u kojem vlada saobraćaji haos, zbog čega smo se i odlučili da obezbijedimo regulaciju saobraćaja primjerenu uslovima", rekao je novinarima Gavranović.

On je dodao da će na navedenoj lokaciji biti obezbijeđeno parkiranje za određen broj vozila, dok će sva koja ne budu propisno parkirana biti uklanjana.

"Smaramo da je lokacija ispred Privredne komore, Muzeja i Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske atraktivna i da je treba urediti na odgovarajući način, jer je riječ o institucijama od visokog ugleda", rekao je Gavranović.

On je upozorio na "divlji" parking na lokaciji Paskulina ciglana u blizini javne garaže u centru grada, zbog kojeg se ona ne koristi dovoljno, i najavio regulaciju te zone.

"Siguran sam da će javna garaža biti puna čim obezbijedimo regulaciju saobraćaja i u ovoj zoni, s tim da ćemo tamo prvo ići na uređenje pristupa parking mjestima", kaže Gavranović.

Direktor Narodne i univerzitetske bilbioteke Ljiljana Petrović-Zečić rekla je da se rješavanjem problema parkiranja na ovoj lokaciji ide u pozitivnom pravcu, jer će to doprinijeti da lokacija na kojoj se nalaze tri značajne institucije bude mnogo privlačnija njihovim korisnicima.

"Do sada je bilo potpuno haotično stanje, jer se zbog parkiranja u tri-četiri reda nije moglo pristupiti biblioteci", istakla je Zečićeva. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije