Banja Luka

Počinje jesenje čišćenje grada

Počinje jesenje čišćenje grada
Foto: N.N. | Počinje jesenje čišćenje grada

BANJALUKA - Jesenja akcija čišćenja i uređenja grada Banjaluka počinje danas i trajaće do 10. novembra, najavljeno je iz gradskog Odjeljenja za komunalne poslove.

Osnovni cilj akcije je da se spriječi stvaranje divljih deponija, te da se prikupi i iznese što više krupnog otpada, starih stvari, opalog lišća, zatim otpada i smeća iz rijeka i potoka, te svake druge vrste otpada koji opterećuje i zagađuju životnu sredinu.

Kako je predviđeno programom, od danas do 29. oktobra akcijom će biti obuhvaćene gradske mjesne zajednice na desnoj obali Vrbasa i seoske mjesne zajednice koje gravitiraju magistralnom putu Banjaluka-Jajce i platou Manjače.

Od 29. oktobra do 10. novembra, akcija će se sprovoditi u gradskim mjesnim zajednicama na lijevoj obali Vrbasa i seoskim mjesnim zajednicama koje gravitiraju magistralnom putu Banjaluka-Prijedor i putu Banjaluka-Bronzani majdan.

Gradske vlasti Banjaluke svake godine organizuje proljećnu i jesenju akciju čišćenja i uređenja grada.

Jesenju akciju čišćenja grada, nadležne gradske službe sprovode u saradnji sa građanima, školama, ustanovama i udruženjima, te uz koordinaciju sa mjesnim zajednicama i preduzećima "Čistoća" i "Eko-euro tim", koja će odvoziti otpad.

U prošlogodišnjoj jesenjoj akciji čišćenja i uređenja sakupljeno je 495 tona otpada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije