Banja Luka

Podrška oboljelima od rijetkih bolesti

Podrška oboljelima od rijetkih bolesti
Foto: Jelena Đurđević | Podrška oboljelima od rijetkih bolesti

BANJALUKA - Centar za socijalni rad Banjaluka i Savez za rijetke bolesti RS potpisali su danas u Banjaluci memorandum o saradnji i razumijevanju.

Cilj ovog memoranduma je da se zastupaju interesi lica sa rijetkim oboljenjima i da im se pruži stručna pomoć za ostvarivanje prava iz socijalne zaštite, kao i da se edukuju korisnici i njihove porodice o načinu realizovanja prava.

"Centar za socijalni rad će kroz svoju evidenciju voditi oboljele od rijetkih bolesti na osnovu kartice koju je izdao Savez za rijetke bolesti RS i zajedno ćemo razvijati usluge koje su u domenu socijalne zaštite", kazala je Irena Joldžić, direktorica banjalučkog Centra za socijalni rad.

U Savezu za rijetke bolesti RS, gdje imaju 200 pacijenata sa 90 dijagnoza, rekli su da im potpisivanje ovog memoranduma mnogo znači, ali da su i do sada imali saradnju Centrom za socijalni rad i njegovu podršku.

"Centar za socijalni rad je predložio da zaključimo memorandum o saradnji, koji smo ranije usaglasili i dogovorili, a sada i potpisali", rekla je Biljana Kotur, predsjednica Saveza za rijetke bolesti RS.

Navedeno je da će potpisnici memoranduma redovno izvještavati jedni druge o potrebama i realizovanim aktivnostima.

Centar za socijalni rad će odrediti i socijalnog radnika koji će raditi direktno sa Savezom na realizaciji projekata ili usluga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije