Banja Luka

Podrumu Gradskog olimpijskog bazena potrebna sanacija

Podrumu Gradskog olimpijskog bazena potrebna sanacija
Podrumu Gradskog olimpijskog bazena potrebna sanacija

BANJALUKA- U podrumu Gradskog olimpijskog bazena, čiji hodnici vode do teretane i fitnes sale, otpada malter sa zidova, curi voda s plafona, koja prolazi oko električnih instalacija, što može biti i opasno, javili su nam čitaoci, posjetioci bazena, i poslali fotografije.

"Zidovi su vlažni i zbog toga se dešava da otpada malter, treba tu da se uradi kompletna sanacija. Šteta je da su takvi uslovi u okviru bazena i da stoje kante u koje kapa voda. Sa spoljne strane zgrada bazena izgleda super, a u podrumu je katastrofalno", napisao nam je jedan od posjetilaca.

Iz "Akavane", koja rukovodi Gradskim bazenom, kažu da će početkom narednog mjeseca biti remont.

"Problem s oronulim izgledom podruma Gradskog olimpijskog bazena je posljedica poplava koje su se desili 2014. godine, kada je podrum bazen totalno stradao", rekao je Vedran Mitrović, direktor "Akvane".

On je još istakao da je to ogroman objekat koji živi 24 sata.

"Redovan godišnji remont biće 5. avgusta, tako da ćemo riješiti i nadam se popraviti sve stvari koje treba", istakao je Mitrović i dodaje da su dosad velikim dijelom uspjeli riješiti problem s eletričnim instalacijama.

Prema njegovim riječima, iako je Olimpijski bazen vlasništvo grada, "Akvana" njime jedino upravlja.

"Čak smo o svom trošku sanirali oko 200.000 KM štete od poplava iz 2014. pričinjene na bazenu, bez marke pomoći grada ili RS", kaže Mitrović.

Vrata Gradskog olimpijskog bazena otvorena su tokom cijele godine. U ovom objektu održavaju se škola plivanja, obuka u plivanju za sve kategorije, kao i rekreacija građana, ali i slobodno korištenje svih sadržaja od strane građana. Gradski olimpijski bazen prošle godine zaradio je oko 450.000 KM, stoji u Izvještaju o poslovanju za 2015.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije