Banja Luka

Pojačan nadzor nad radom Zimske službe

Pojačan nadzor nad radom Zimske službe
Foto: Jelena Đurđević | Pojačan nadzor nad radom Zimske službe

BANJALUKA - Grad je pojačao nadzor nad radom Zimske službe u svim zona i biće praćena situacija na terenu, kazao je juče gradonačelnik Igor Radojičić nakon sastanka s predstavnicima preduzeća koja učestvuju u radu Zimske službe.

"Očekujem odgovorno ponašanje i da svako radi svoj posao. Svi izvođači su rekli da su potpuno spremni za izvršenje svojih zadataka", kazao je Radojičić.

Dodao je da su sve pripreme obavljene i da je utvrđen program Zimske službe.

"Na svakom od gradskih i seoskih područja su određeni izvođači, odnosno preduzeća koja će čistiti puteve, a nabavljene su dovoljne količine soli", pojasnio je Radojičić.

Napomenuo je da Zimska služba formalno počinje s radom 15. novembra te da je do 15. marta na snazi poseban zimski režim u saobraćaju.

Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve, rekao je da trenutno na terenu nema problema te da je preduzeće "Eko-euro tim" u ponedjeljak naveče intervenisalo na području Manjače, gdje je pao snijeg.

"Narednih dana obići ćemo nekoliko punktova da provjerimo stanje mehanizacije na terenu. U svakom slučaju, ne očekujemo značajnije probleme", naglasio je Sandić.

Dodao je da je Odjeljenje uradilo i vodič o radu Zimske službe, koji građani mogu preuzeti ispred prijemne kancelarije ili s internet-stranice grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije