Banja Luka

Položeni vijenci na groblju "Sveti Pantelija"

Položeni vijenci na groblju "Sveti Pantelija"
Položeni vijenci na groblju "Sveti Pantelija"

BANJALUKA - Na banjalučkom groblju "Sveti Pantelija" danas su položeni vijenici povodom Dana grada Banjaluka - 22. aprila.

Vijence su položili predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić, delegacije Ministarstva rada i boračko–invalidske zaštite, grada Banjaluka, predstavnici Boračke organizacije Republike Srpske, Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila i Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

Radojičić je istakao da se svi Banjalučani danas podsjećaju na dane kada je njihov grad oslobođen od fašizma.

"Ovo je prilika da se podsjetimo na borce iz Drugog svjetskog rata, ali i borce iz posljednjeg rata na ovim prostorima. Nažalost, ovdje je bilo puno ratova i stradalih i to je sudbina ovih prostora", rekao je Radojičić novinarima, nakon što je položio vijenac.

Prema njegovim riječima, u Banjaluci je i ove godine za Dan grada otvoreno nekoliko novih objekata da bi bili poboljšani ukupna infrastruktura i uslovi života svih građana.

"Svake godine u ovom gradu budu poboljšani uslovi života i lice Republike Srpske. Nadam se da će u narednim godinama biti poboljšana egzistencija ljudi i biti riješeni komunalni i infrastrukturni problemi", dodao je Radojičić.

On je naglasio da je Banjaluka ponosna na antifašističku borbu, da održava spomenike palim borcima iz Drugog svjetskog rata i da njegovi učesnici u Srpskoj imaju riješen status.

Radojičić je svim građanima čestitao Dan grada Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije